Guide - Anslutning av tvättmaskin

Denna guide syftar till att hjälpa dig välja rätt produkter när du ska installera din tvättmaskin.

Anslutning av vatten

För att ansluta en tvättmaskin eller diskmaskin till en blandare med tvättmaskinsavstängning behövs oftast en övergångsnippel. Den utvändiga anslutnigen på blandaren är oftast G15 medans den invändiga gängan på maskinens anslutningsslang är G20.
Läs mer om dimensioner här.


När du ansluter din tvättmaskin använder du dig av flexibla anslutningsslangar. Dessa finns i flera längder, med raka eller vinklade anslutningar.

Anslutningsslangen som normalt följer med din maskin har G20 gänga i båda ändarna, då behöver övergångskoppling 240115 (se ovan) oftast användas. Vi har en specialslang för anslutning av tvättmaskin med den mindre G15 i ena sidan för att underlätta montaget. Observera att denna slang INTE får användas när vattnet ska konsumeras.


Anslutning av avlopp

Vår flexibla avloppsslang finns i både i 2 respektive 4 meters längd. Slangen är tillverkad av PP (polypropen) för att tåla de höga temperaturer som kan komma från den anslutande maskinen.

Avloppsslangen anslutes mot din maskin, ofta med hjälp av en slangklämma, och därefter antingen mot ett spillrör eller avloppsanslutning med slangkoppling.

Olika maskiner har olika beskaffenhet, det är därför viktigt att följa installationsbeskrivningen för just din tvättmaskin.


Tvättmaskinsunderlägg

Skulle det uppstå ett läckage är det viktigt att detta tydliggörs snabbt. Använd därför tvättmaskinsunderlägg (”diskmaskinsunderlägg”) för att eventuellt läckagevatten ska rinna fram istället för att ackumuleras bakom maskinen.


ArtikelnummerBenämningAnvändningsområde
240115ÖvergångskopplingAnslutande vatten mot blandare
243520AnslutningsslangAnslutning av vatten
221414Avloppsslang 2 m
221413Avloppsslang 4 m
60222Spillrör / trattAnslutning av avloppsslang till avlopp
60223Avloppsanslutning Anslutning av avloppsslang till avlopp
8039001Tvättmaskinsunderlägg

Läs mer

Anslutningsslangar

Läs mer ›

Dimensioner och standarder

Läs mer ›

Inomhusavlopp

Läs mer ›

Vitt avlopp

Läs mer ›