Guide - Installationsrör

Carat saluför både klassiska VP-rör och de populära VP-Flexrören eller VP-slang som det också kallas. Det senare finns både som tomrör och fördragna med FQ-kabel.

VP-Rör

VP-rören är de klassiska rören för installation av installationskabel eller liknande dolt i vägg. Våra rör är gjorda av PVC, är självslocknande och klarar av ett temperaturområde mellan -25 till +60 grader. Fördelen med VP-rör är att det invända motståndet är litet vilket gör det lätt att dra installationskabel igenom montaget.

Skarvmuff

För att skarva våra VP-rör används med fördel våra VP-muffar med låsfjäder. Detta skapar en starkare förbindning och minskar risken för att VP-röret glider ur muffen. Muffen fungerar även tillsmmans med våra VP-slangar.


Flexrör

Flexrören används på samma sätt som VP-rören men skapar större flexibilitet för installatören. Den räfflade ytan kan ibland, i synnerhet vid skarpa böjar, skapa svårigheter vid kabelgenomdragningen. Tänk därför på att inte dra för skarpa 90 graders-böjar. Ett alternativ är att köpa ett fördraget flexrör istället.