Om Carat

En partner du kan lita på

Vi har över etthundra års erfarenhet inom bygg och vvs. Under den tiden har vi hunnit bygga upp både erfarenhet om produkter och bransch, samt ett bra service- och produkterbjudande helt anpassat för våra kunder. Varumärket GG Carat är helt anpassat för Sveriges bygg- och fackhandlare, via oss erbjuds butikskunder ett bra utbud anpassat för den enskilda handeln, för målgruppen och för att lösa olika utmaningar inom bygg.

Vi har lång proffserfarenhet inom företaget men GG Carat har alltid fokuserat på hemmafixaren och dennes behov – även där behövs bra kvalitet och ett stort utbud. Relationen till proffsbranschen och dess produktkrav fungerar som tongivare även för vårt konsumentpackade utbud. Erfarenheterna och volymerna hjälper oss att hjälpa bygg- och fackhandlare till ett optimalt utbud.

För en bra logistik med god produkttillgång och hållbara leveranstider, har vi ett centralt lager tillsammans med vårt moderbolag Dahl – Sveriges ledande vvs-grossist. Där genomför GG Carat även förädling relaterat till varje handlares egna behov för en bra service. Som återförsäljare erbjuds du därför korta leveranstider inklusive din unika produktbearbetning och transport.

GG Carat levererar till återförsäljare i Sverige, Norge och Finland.

Dahl – vår ägare

GG Carat är ett affärsområde inom Dahl Sverige, vilket är Sveriges ledande handelsföretag inom VVS, Mark & VA, Industri och Fastighetsförnödenheter. Sedan maj 2004 ägs Dahl i sin tur av den franska industrikoncernen Saint-Gobain. Saint-Gobain grundades 1665 och det första uppdraget var att producera glas till slottet Versailles, utanför Paris. Idag är Saint-Gobains huvudinriktning produktion av glasprodukter och specialmaterial samt produktion och distribution av byggvaror.

Du kan läsa mer om Dahl och Saint-Gobain genom att gå in på någon av följande hemsidor:

http://www.dahl.se

http://www.saint-gobain.com/

Historia

Vårt företag grundas år 1890 av grosshandlaren Axel Rydén som startar en järnhandel med tillhörande industriverksamhet i Stockholm. Under den perioden befinner sig Sverige i industrialiseringen och successivt byggs allt fler bostäder med nya funktioner som vvs och el på plats.

1923 ombildas företaget till aktiebolag under namnet AB Arecos och några år senare, år 1934 bildas sanitetsfirman GG, Gunnar Gustavsson – båda företagen förvärvas så småningom av KF och fusioneras år 1962 till GG-Arecos AB.

1985 köper Fosselius & Alpen AB företaget GG-Arecos AB av KF och ändrar då företagets namn till GG VVS Gross AB. Två år senare, år 1987, bildar Ratos och EQT företaget Dahl International AB och GG blir då systerbolag till Fosselius & Alpen.

1995 förvärvas värmegrossisten Carat och ett par år senare, 1997, etableras namnet GG Carat.

2004 köper den anrika, franska byggkoncernenen, Saint-Gobain, bolaget Dahl International från Ratos och EQT. Därmed bildas Dahl Sverige AB, moderbolag till ett flertal branschssegment för koncernens grossistverksamhet i Sverige, alla samlade under divisionen Building Distribution.

Något år senare, år 2007, upphör GG Carat med proffsförsäljning och fokuserar helt på bygghandelns behov av sortiment, service och anpassade produktpaketering. GG Carat är i dag ett affärsområde inom Dahl Sverige AB.

Korta fakta om Dahl Sverige AB;

  • Antal anställda: 1 200
  • Omsättning: ca 9 miljarder

Korta fakta om vårt moderbolag Saint-Gobain:

  • Saint-Gobain grundades 1665 med en storaffär – att producera glas till slottet Versailles, utanför Paris. Idag är Saint-Gobains huvudinriktning produktion av glasprodukter och specialmaterial samt produktion och distribution av byggvaror.
  • Saint-Gobain har ett verksamhet i ett sextiotal länder och ca 200 000 anställda.