Guide - Anslutning av diskmaskin

Denna guide syftar till att hjälpa dig välja rätt produkter när du ska installera din diskmaskin.

Anslutning av vatten

För att ansluta en diskmaskin till en blandare med diskmaskinsavstängning behövs oftast en övergångsnippel. Den utvändiga anslutnigen på blandaren är oftast G15 medans den invändiga gängan på maskinens anslutningsslang är G20.
Läs mer om dimensioner här.


När du ansluter din diskmaskin använder du dig av flexibla anslutningsslangar. Dessa finns i flera längder, med raka eller vinklade anslutningar.

Anslutningsslangen som normalt följer med din maskin har G20 gänga i båda ändarna, då behöver övergångskoppling 240115 (se ovan) oftast användas. Med vårt breda sortiment av anslutningsslangar kan du hitta en längd med rätt koppling för att slippa övergångskopplingen.

Vi har en specialslang för anslutning av diskmaskin med den mindre G15 i ena sidan för att underlätta montaget. Observera att denna slang INTE får användas när vattnet ska konsumeras.


Anslutning av avlopp

Vår flexibla avloppsslang finns i både i 2 respektive 4 meters längd. Slangen är tillverkad av PP (polypropen) för att tåla de höga temperaturer som kan komma från den anslutande maskinen.

Avloppsslangen anslutes mot din maskin, ofta med hjälp av en slangklämma, och därefter antingen mot ett spillrör eller avloppsanslutning med slangkoppling.

Olika maskiner har olika beskaffenhet, det är därför viktigt att följa installationsbeskrivningen för just din tvättmaskin.


Diskmaskinsunderlägg

Skulle det uppstå ett läckage är det viktigt att detta tydliggörs snabbt. Använd därför diskmaskinsunderlägg för att eventuellt läckagevatten ska rinna fram istället för att ackumuleras bakom maskinen.


Tätning av diskbänksskåpet

Förutom att använda diskmaskinsunderlägg bör du även se till att ditt diskbänksskåp är tätt. För detta ändamål finns det inlägg (likt diskmaskinunderlägget) som tillsammans med tätningskit ser till att inget eventuellt läckage kan rinna ner bakom skåpet utan rinner fram för att uppmärksamma dig så tidigt som möjligt.


ArtikelnummerBenämningAnvändningsområde
240115ÖvergångskopplingAnslutande vatten mot blandare
243515AnslutningsslangAnslutning av vatten
221414Avloppsslang 2 m
221413Avloppsslang 4 m
8039001Diskmaskinsunderlägg
3829933TätningssatsFör tätning av diskbänksskåpet
Tabell över installationsmaterial för diskmaskin

Läs mer

Anslutning av tvättmaskin

Läs mer ›

Anslutningsslangar

Läs mer ›

Dimensioner och standarder

Läs mer ›

Vitt avlopp

Läs mer ›